Glidmedelsguiden

Glidmedelsguiden - Hur väljer jag det bästa glidmedlet?

Tänk att bara en liten droppe glidmedel på kroppen kan göra njutningen så mycket större och enklare. Du har säkert stått inne på apoteket och undrat vad skillnaden är mellan alla färgglada glidmedelsflaskor på hyllan. Blåa, svarta, transparenta och rosa flaskor - ja, allihopa är glidmedel som har sina alldeles unika egenskaper. Du undrar säkert vad det är för skillnad på dem och vad som skiljer sig åt, och framförallt vilken man ska välja - då är det perfekt att du börjat läsa just den här guiden! Här får du lära dig om inte allt så i alla fall det mesta när det kommer till nödvändigt vetande om glidmedel.

Vilka olika typer bör jag prova?

Först och främst så är glidmedel inte bara en produkt som hjälper till vid vaginal torrhet för att minska friktionen, det har så mycket mer att erbjuda som krydda till ditt sexliv. Tro det eller ej, men det är nästan en magisk vätska som ger säkrare sex på alla sätt. Glidmedel finns i en mängd olika baser för olika ändamål. De absolut vanligaste typerna är följande:

Stimulerande

Stimulerande glidmedel finns så pass få olika att dem inte fått någon egen kategori, däremot hittar du alla olika i kategorin Lustförhöjande. Den här typen av glidmedel ger dina sinnen lite extra spänning, genom exempelvis kylande eller värmande egenskaper. Med samtidig stimulans väcks mer lust och du kan nå orgasm snabbare.

Långvariga

Silikonbaserade glidmedel är mest kända för sin långvariga förmåga att kännas hala. Detta är typen av glidmedel som håller fukten och glidet igång allra längst. Silikonbaserat glidmedel löses inte upp av vatten vilket gör att det även kan användas i duschen eller under vatten i exempelvis badtunnan.

Fördröjande

Fördröjande glidmedel är inte så pass populära att dem fått någon egen kategori att bo i, däremot hittar du ett par olika flaskor i vår kategori med Fördröjninggsprayer. Fördröjande glidmedel hjälper dig som man att hålla igång längre innan du når orgasm, detta genom att sänka känseln i ditt ollon och på så sätt dra ut på orgasmen under samlag.

Analt

Analt glidmedel är väldigt populärt vid såväl analsex som vid anal penetration med anala leksaker. De flesta (och de mest omtyckta) anala glidmedlen är silikonbaserade i grunden. Skillnaden mellan ett "vanligt" silikonbaserat glid och ett renodlat analglidmedel är tillsatser som hjälper till att få dig eller din partner att slappna av lite extra där bak.

Naturlig

Ibland kan vissa glidmedel orsaka allergiska reaktioner hos personer som är känsliga för kemikalier eller ämnen som finns i produkten. Av denna anledning finns ett fåtal helt naturliga glidmedel som kan passa bättre. De naturliga gliden innehåller bara naturliga ingredienser (växtbaserade oljor) som är extra lämpade för allergiker. Går du i tankarna på att prova något naturligt? Prova Liquid Silk eller Durex Naturals.

För kvinnors upphetsning

Förbättrat glid väcker inte bara kvinnans passion, aptit och stimulerar hennes intima zoner, det ger henne även större tillfredsställelse. Värmande, kylande och stimulerande glidmedel finns som vi beskrev tidigare i texten i kategorin Lustförhöjande. Det självklara valet för dig som vill ha maximerad stimulans under sexet eller onanin.

Vilka är de vanligaste ingredienserna i glidmedel?

Glidmedel finns i både flytande och gel-liknande form. Varje blandning av glidmedel har alltid en fast ingrediens som bestämmer produktens huvudfunktioner. Det finns egentligen tre huvudtyper av glidmedel: vattenbaserade, silikonbaserade och hybrider - det bästa för dig beror på dina behov. Låt oss ta en titt på de tre huvudsakliga smörjbaserna:

Vattenbaserade glidmedel

Vattenbaserade glidmedel är det överlägset mest sålda glidmedlet - och det kan användas till alla ändamål. Den primära ingrediensen i dem är vanligt vatten. Vattenbaserat glid är icke-irriterande och är mjukt, lugnande och oftast det bästa valet för allergiker med känslig hud. Denna typen av glidmedel är säker att använda på alla typer av kondomer och sexleksaker.
Produkttips
Eros Aqua 50 ml
Eros Aqua 50 ml
49 kr
Liquid Silk 50 ml
Liquid Silk 50 ml
99 kr
Rfsu Aqua Glide 100 ml
Rfsu Aqua Glide 100 ml
99 kr
Rfsu Klick Natural Glide 100 ml
Rfsu Klick Natural Glide 100 ml
79 kr
Waterglide Feel 300 ml
Waterglide Feel 300 ml
149 kr
Vattenbaserat Glidmedel 100 ml
Vattenbaserat Glidmedel 100 ml
99 kr

Silikonbaserade glidmedel

Silikonbaserade glidmedel är det perfekta valet när du vill ha en långvarig glidförmåga. Så lite gel som några droppar räcker för att hålla igång en längre stund utan paus. Silikonbaserat glidmedel behöver inte fyllas på efter en stunds sex, och kan även användas vid sex i/under vattnet eftersom det inte tvättas bort av enbart vatten (tvål behövs). Silikonbaserat glid fungerar utmärkt att använda ihop med kondomer samt med de flesta typer av sexleksaker, dock en ultrarealistiska material av silikon såsom exempelvis lösvaginor.
Produkttips
Eros Silicone Dildoflaska 175 ml
Eros Silicone Dildoflaska 175 ml
299 kr
Pjur Woman - 100 ml
Pjur Woman - 100 ml
199 kr
Rfsu Ultra Glide 50 ml
Rfsu Ultra Glide 50 ml
99 kr
Waterglide Perfect Glide 250 ml
Waterglide Perfect Glide 250 ml
199 kr

Smaksatt / Massage

Smaksatta glidmedel är perfekta för förspel. De ger inte bara extra god och ofta fruktig doft till ditt sinne och kön - de bjuder även in till att njuta på ett helt nytt sätt. Välj mellan ett utbud ungefär som fruktdisken på din mataffär - allt från traditionella jordgubbar, äpplen, blåbär till de exotiska - kokosnöts- eller mango-aromer. Smaksatta glidmedel finns från en mängd olika märken, och dem brukar även kunna användas som massage/lekoljor. Skonsamma komponenter som skyddar och berikar din hud. Vid sensuell massage får inte bara kroppen och musklerna avslappning, utan även sinnet. De mest populära produkterna bland massageoljorna är de fruktiga, från det svenska märket Catchlife.
Produkttips
Bodyglide Strawberry 100 ml
Bodyglide Strawberry 100 ml
149 kr
EROS Luxury Massage Oriental 100 ml
EROS Luxury Massage Oriental 100 ml
199 kr
Exotic Massage Glide 100 ml
Exotic Massage Glide 100 ml
129 kr
Hot Oil 100 ml
Hot Oil 100 ml
169 kr
Waterglide Hot Chocolate 300 ml
Waterglide Hot Chocolate 300 ml
149 kr

Hybrid glidmedel

Hybrid är en blandning mellan vatten och silikonglid som ger en naturlig och längre glidförmåga. Det är lika lätt att tvätta bort som vattenbaserat, och glider nästan lika bra som silikonbaserat. Många användare föredrar hybridglid framför andra typer just för att det är en mix där du får det bästa av två världar. Hybridblandat glid ger en fantastisk upplevelse både vid onani, samlag, förspel och massage.

Hur applicerar och använder man glidmedel mest effektivt?

När du väl bestämt vilken typ av glidmedel du vill använda är det dags att "förbereda" lite. Det finns inget rätt eller fel sätt att applicera glidmedlet, men vi Kondombutiken tänkte ändå ge dig några tips för att göra processen så enkel som möjligt. Mindre glidmedel än du tror räcker oftast till mer än du tror. Häll storleken av en ärta eller två i handflatan, gnugga ihop händerna för att värma upp det och smörj sedan in önskat område på din och din partners kropp. Används glidmedlet för vaginalt eller analt sex så kan det appliceras både i och kring öppningen. När du använder ett silikonbaserat smörjmedel räcker oftast ännu mindre mängder (några droppar) för riktigt långt glid.

Att tänka på med glidmedel

När det kommer till smaksatta, värmande eller kylande glidmedel bör du testa dem på en mindre hudfläck för att se om du gillar effekten det ger. Glöm inte att tvätta bort glidmedlet efter användning, extra viktigt är detta vid smaksatta produkter då de kan innehålla socker vilket kan bli gynnsamt för infektioner. Använd en rimlig mängd glid, om du "öser på" med massor av glidmedel och exempelvis använder en kondom så kan den lätt glida av utan att du känner något. En vanlig och felaktig uppfattning är att intimt glidmedel bara är för äldre kvinnor som upplever vaginal torrhet under klimakteriet. Att inte använda det i ett vanligt sexliv kan få dig att missa mycket av njutningen, göra sexet både våtare, roligare och mer långvarigt. Och nu - låt dig själv glida in bland våra många olika glidmedel! Lycka till!

KONDOMBUTIKEN ERBJUDER DIG

fri frakt
FRI FRAKT
1-2 dagars leverans
diskret leverans
100% DISKRET
Avsändare: KB
stort sortiment
1000+ OLIKA
Kondomer & Leksaker
klarna aaa trygg ehandel postnord swich

KONTAKT

Kondombutiken
Org nr 556654-1958
Box 355
532 24 Skara

info@kondombutiken.se 0511-189 00 (08-14)